Ne face o deosebita placere sa incepem astazi sa va prezentam o noua gama de jocuri educative si distractive pentru copii si parinti isteti. Sunt jocurile Logis, o marca de renume in Europa, pe piata jocurilor educative pentru copii. Le veti gasi pe toate pe site-ul nostru intr-o descriere completa, astfel incat sa va puteti convinge inca de la inceput de valoarea lor. Asadar, spuneti-i si lui Mos Craciun. Poate ne scrie un e-mail si ne comanda cateva jocuri si pentru copilul dvs. Veti foarte incantati.
Unde este soricelul? Un nou joc pentru micii detectivi.
Cum se joaca?
Aranjarea cartonaselor
Se separa cartonasele galbene de cele albastre. Cartile albastre se amesteca si se aseaza in teanc cu fata in jos.
Cartonașe galbene sunt sortate în funcție de obiectul care este reprezentat pe ele (cele cu masa, cele cu un pahar si cele cu o ceașcă), apoi amestecam cartile din fiecare teanc dupa care le asezam pe trei linii de cate 9 carti fiecare cu fata in jos dupa cum urmeaza:
- o pe o linie vom pune toate cartile galbene care au desenate pe ele o ceașcă,
- o pe o linie vom pune toate cartile galbene care au desenate pe ele un pahar
- o pe o linie vom pune toate cartile galbene care au desenate pe o masă
.
Jocul propriu-zis
Cel mai în vârstă jucător începe prin a fi “conducător de joc”. Rolul de conducator de joc va reveni pe rand fiecarui copil care joaca. El ia din teanc o carte albastră, se uită la ea fără ca ceilalţi să o vadă.
Acum este randul micilor detectivi sa intre in joc pentru a incerca sa gaseasca intre cartile galbene aflate cu fata in jos pe masa pe cea care este similara cu cea pe care a tras-o conducatorul de joc.
Pentru aceasta insa, au nevoie de niste indicii.
Aceste indicii le va conducatorul de joc dupa cum urmeaza.
Conducatorul de joc da primul indiciu referitor la culoarea soricelului de pe cartea pe care tine in mana. Dacă pe carte este un şoricel, conducătorul de joc spune culoarea şoricelului, de exemplu, “Şoricelul este maro”.
Toti ceilalti jucatori, pe rand, vor intoarce cate o carte galbena din cele aflate cu fata in jos pe masa, incercand sa gaseasca cartea similara cu cea pe care o are conducătorul de joc în mână.
• Dacă jucatorul intoarce o carte identica cu cartea conducatorului de joc, atunci acesta o arata celorlati jucatori si o pune la loc in cutia de joc. Jucătorul care a găsit soricelul ia cartea galbena si o pune in fata sa. Apoi, toate celelalte carti de pe masa se intorc din nou cu fata in jos si incepe o noua runda in care jucătorul din stânga celui care a fost conducator devine la randul sau conducator de joc.
• În cazul în care jucătorii nu au găsit cartea pe care o are conducatorul, acesta va spune un nou indiciu, care trebuie sa se refere la obiectul desenat pe carte.
Pe rând fiecare jucător întoarce câte o carte din cele galbene de pe masa de joc, încercând să ghicească cartea pe care o are conducătorul în mână. În cazul în care nici o carte intoarsa nu este buna, se merge si la al treilea indiciu.
Al treilea indiciu pe care il da conducatorul de joc se refera la pozitia soricelului fata de obiect. In cazul in care în care cartonașul galben nu a fost descoperit nici după a treilea indiciu, conducatorul de joc castiga cartonasul albastru pe care il are in mana.
Dupa aceea se incepe o noua runda in care toate cartonașe galbene sunt întoarse cu fața în jos si un alt copil devine conducator de joc.
Atenție Pisica!
Vai! Cand cartea galbena intoarsa de un copil este o pisica, aceasta sperie toti soriceii de pe masa. Toți jucătorii (cu excepția conducatorului de joc), pornesc sa dea un ocol mesei. Cautarile se termina pentru aceasta runda si cartea albastra este castigata tot de conducatorul de joc.
Când conducatorul de joc trage o carte albastra cu o pisica, va da indiciile pe toate deodata (obiectul si locatia pisicii). Jucătorii intorc pe rand cate o carte pentru a gasi pisicuta. Cine o gaseste castiga cartonasul albastru.
Cartonașe galbene sunt apoi se întoarse cu fața în jos și jocul continuă, mereu in sensul acelor de ceasornic . Jucătorul din stânga conducatorului de joc devine el conducator si va trage o carte albastra si incepe sa dea indicii despre cartea pe care a tras-o.
Sfârșitul jocului
Jocul se termină când un jucător reuseste sa castige 5 cărți. El este castigator.
Aprecierile noastre
„Cand pisica nu-i acasa, soarecele joaca pe masa” este un joc care necesită un pic de gândire si totodata un pic de noroc.
Regulile sunt destul de simple, chiar daca descrierea noastra vi se pare destul de detaliata.
Cautarea soriceilor este de fapt un exercitiu de logica pornind de la niste elemenete de baza cunoscute in mod egal de toti jucatorii, respectiv faptul ca fiecare linie de cartonase galbene corespunde unui obiect și pe fiecare rând este o pisica! Restul va fi dedus de catre copii urmand indiciile conducatorului de joc.
Primul indiciu este, de obicei, loterie pentru jucatori, mai ales dacă suntem la prima runda a jocului. După două sau trei runde, aproape toate cartonasele galbene au fost intoarse cel puțin o dată, iar jocul va fi mai concentrat pe memorie. Cei care tin minte pozitia cartonaselor galbene vor fi cei cu sanse mai mari de castig. Insa acest joc nu este un joc de memorie simplu.
Jocul va dezvolta vocabularul copilului, atentia si memoria. Acest joc ii va ajuta deasemenea pe copii sa invete sa exprime pozitia obiectelor unele fata de altele (soricelul se afla pe masa, dupa masa, langa pahar, etc.).
Iar momentul in care apare cartea cu pisica si jucatorii trebuie sa dea un tur de masa, adauga suspans jocului si il face si mai distractiv. Unii copii vor tinde chiar să ia în mod deliberat pisica, pentru a mai alerga un pic.
Asadar un joc de memorie rapid, haios, ingenios si prietenos pentru copii de peste 5 ani, sau 4 ani mai ales daca joaca si parintii.
Pentru alte idei de jocuri pentru copii, jocuri de echilibru, jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de viteza de reactie perfecte pentru petreceri, va invitam sa viiztati si indexul nostru de jocuri de aici. Toate jocuri sunt grupate pe varste, astfel incat sa va fie usor sa alegeti jocul potrivit pentru copilul tau.
Articole similare:Etichete: jocuri copii, jocuri memo copii, jocuri pentru memorie | 2.936 vizualizari