Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Cosulet de Paste simplu de confectionat impreuna cu copii

Piciul a intrat deja in atmosfera Sfintelor Pasti. Asa ca si-a scos din sertar saculetul cu oua de Pasti (de plastic). Intrebarea urmatoare a fost: dar in ce cosulet le asezam?

Asa ca am improvizat. Am obtinut astfel o activitate care poate fi usor realizata de copii la gradinita sau acasa. Veti obtine un cosulet de Paste, un decor pentru masa de Pasti simplu de confectionat impreuna cu cei mici.

Am adus din bucatarie un cofraj de oua din carton de 6, am luat niste hartie verde pe care am taiat-o in mici fasii. Tati ne-a dat niste sfoara din care am impletit un maner pentru cosul nostru de Pasti.

Dupa ce am dat doua gauri pe lateralele cofrajului astfel incat sa montam manerul, am inceput sa lipim fasiile de hartie verde. Aici copii pot contribui cel mai mult la activitate.

In final am adaugat si o fundita (din setul de decoratiuni pentru Craciun), dupa care cel mic a asezat ouale – de plastic – cel putin pana saptamana viitoare.

Daca va place, va spunem ca merita sa va faceti curaj pentru a realiza impreuna cu copii aceasta activitate in week-end. Este usoara si materiale sigur aveti prin casa.

Si dupa ce ouale sunt gata, ce ar fi sa va relaxati un pic cu cateva jocuri de sezon. Recomandarile noastre pentru cadourile de Paste sunt doua simpatice jocuri. Unul cu iepurasi in care antrenam memoria si logica copiilor si unul cu gainuse si oua in care  ne antrenam memoria


Publicat de in activitati pe 6 aprilie 2012
Etichete: | 2.811 vizualizari