Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestejocuri

Joc pentru copii Lupul si oile


Va place Carcassone? Atunci incercati si jocul Lupul si oile de la Granna.

Daca v-ati plictisit de Carcasonne, dar totusi va plac jocurile de strategie in care acaparezi teritorii asezand carti una langa alta, va recomandam un joc mult mai putin promovat, insa la fel de atractiv si mult, mult mai ieftin.

Este vorba de jocul Lupul si oile.

Veti gasi jetoane cu campie pe care pasc oi si jetoane cu paduri in care se ascund lupi. Jetoanele cu oite sunt de 4 culori.

La inceputul jocului, vei primi aleatoriu o carte care iti spune cu ce culoare vei juca. Nimeni nu stie cu ce culoare joaca ceilalti.

La fel ca si in Carcassone, se aseaza o carte de start in mijlocul mesei. Fiecare jucator primeste 5 carti si pe rand va incerca sa aseze cate o carte astfel incat sa se afle in continuarea uneia deja asezate pe masa de joc.

In functie de numarul de colturi pe care pe potrivesti cu cartea pusa jos, vei trage tot atatea carti din cele ramase in joc, astfel incat se poate intampla sa ajungi sa ai in mana mai mult de cele 5 carti cu care ai pornit initial.

Scopul jocului este sa realizezi cel mai mare tarc pentru oile de culoarea ta. Tarcurile pot fi realizate incluzand carti cu campie sau cu paduri. Totusi, langa paduri, jucatorii pot plasa lupi, care pot anula toate tarcurile care ating respectiva padure. In acelasi timp, jucatorii pot plasa o carte cu vanator langa cartea cu lup pentru a-i anula efectul acesteia din urma.

De fiecare data cand iti vine randul poti sa iti dezvalui culoarea pe care joci. Adica, in loc sa pui pe masa de joc una din cartile din mana, vei juca cartea primita la inceput. Aceasta carte are desenat pe ea 4 oi de culoarea respectiva, astfel incat asezand-o pe masa iti maresti considerabil numarul oilor dintr-un tarc. Dezavantajul este ca din acel moment toata lumea stie ce culoare joci si astfel iti va fi mai greu sa iti pui in aplicare strategiile pentru a castiga.

De asemenea, cand iti vine randul poti anunta ca te retragi din joc. In acest fel vei iti vei castiga punctele bonus, insa nu vei mai putea juca, deci nici sa tragi carti si nici sa asezi pe masa. Jocul se termina cand toti jucatorii s-au retras iar castigator este cel mai mare tarc si cele mai multe puncte.

Lupul si oile permite si o varianta de joc in doi, in care fiecare jucator va primi cate doua culori. Jucatorii vor putea sa-si retraga cate o culoare, independent una de alta. La scorul final insa de aceasta data va conta doar scorul pentru cel mai mare tarc.

Pareri

Lupul si oile de la Granna (in engleza Wooly Bully) este un joc care implica strategie chiar mai multa decat in varianta simpla de Carcassone. Spunem aceasta intrucat aici poti pune pe masa nu doar cartea trasa ci si din cartile pe care le ai deja in mana. De asemenea jucatorii incearca sa-si ascunda cat mai mult identitatea astfel incat cand sa castige cat mai multe puncte pana in momentul in care si-o vor dezvalui.

O decizie strategica este si alegerea momentului in care te retragi din joc. Poti alege sa te retragi mai devreme si in acest fel sa castigi foarte multe puncte sau poti alege sa te retragi ultimul incercand pana in ultimul moment sa construiesti cel mai mare tarc, ceea ce iti va aduce de asemenea puncte (daca nu vei fi insa deranjat de lupii plasati de alti jucatori).
Este importat de notat ca jetoanele sunt desenate pe ambele parti, ceea ce iti va da o multime de optiuni in joc si va face ca fiecare partida sa fie diferita una de cealalta. Partidele sunt interactive si competitive, cu o usoara nota de atmosfera tensionata.

Spre deosebire de Carcassone, in jocul Lupul si oile de la Granna, norocul unui jucator nu prea poate decide soarta unei partide. Doar strategia, logica si apetitul de risc sunt la putere.

carturesti.ro

Produse similare:Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter