Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJoc Spuzzle din reclama TV

Jocul Spuzzle din reclama care se deruleaza zilele acestea la TV este un joc de puzzle un pic aparte.
In Spuzzle trebuie sa fii primul care termina toate cele 5 puzzle-uri ale tale.
Cum se joaca Spuzzle? Din reclama TV prea putin ne dam seama.

Iata cum: fiecare jucator alege o culoare. Apoi primeste cele douazeci de piese de puzzle corespunzatoare acestei culori. Sunt practic, din fiecare culoare cate cinci seturi, fiecare corespunzand unui animal. Fiecare animal se compune din 4 piese de puzzle. Deci pentru fiecare culoare avem 5 animale, fiecare animal compunandu-se din 4 piese puzzle.

Pentru a juca, fiecare jucator trage o carte din teancul pus in mijlocul tablei de joc. Daca pe cartea de joc este un animal, jucatorul isi poate pune pe culoarea sa una din piesele de puzzle corespunzatoare animalului tras. Daca pe cartea trasa este o maimutica, jucatorul trebuie sa retraga o piesa puzzle din oricare animal inceput si neterminat. In cazul in care cartea trasa este o carte Spuzzle, toti jucatorii au dreptul sa puna o piesa puzzle pe partea lor de tabla.
Cine termina primul toate cele 5 animale de completat este castigator.
Asadar Spuzzle este un joc puzzle care se joaca ca o intrecere intre jucatori. Foarte importat de notat este ca aceasta intrecere nu este dictata de un zar ci de cartile care se trag din teanc. Acest fapt face ca jocul Spuzzle sa nu fie atata un joc de noroc cat un joc care contine elemente de strategie, facandu-l foarte potrivit pentru copii.
Faptul ca prin tragerea cartilor din teanc se decide practic ce piese de puzzle se completeaza reduce aceeasi aparitie a unei piese deja jucate (ceea ce la zar se intampla foarte des). In plus, exista un potential pentru copii de a intui anumite miscari – in special daca ii ajuta parintii la inceput sa invete sa le vada.

Vezi mai joc unde mai poti gasi jocul Spuzzle.


Pentru alte idei de jocuri pentru copii, jocuri de echilibru, jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de viteza de reactie perfecte pentru petreceri, va invitam sa viiztati si indexul nostru de jocuri de aici. Toate jocuri sunt grupate pe varste, astfel incat sa va fie usor sa alegeti jocul potrivit pentru copilul tau.