Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJocuri cu bile – marble run


Jucaria pe care v-o propunem astazi se încadreaza în mult îndragita categorie a jucariilor cu bile. Dinamica micutelor obiecte rotunde în miscare l-a fascinat înca de la început pe baietelul nostru. Este si o alternativa la mult ravnitele piste pentru mighty beanz. Iar daca aveti un copil pasionat de muzica, puteti sa-l surprindeti cu o pagoda muzicala. Este pascinant si linistitor sa privesti bilutele cum cad in timp ce asculti muzica produsa de ele in cadere.Pe piata româneasca se gasesc piste cu bile care pot acoperi interesele atât ale copiilor mai mici cât si a celor mai mari care îsi pot încerca puterile în asamblarea unor piste mai complicate.Noi i-am oferit aceasta pista joc cu bile în jurul vârstei de 2 ani si jumatate. A fost mai mult pentru distractia noastra, a parintilor, insa, cu putina indrumare si atentie, si cel mic s-a bucurat de aceasta jucarie, desi pentru varsta lui erau mai potrivite modele ca cele de mai jos.Dar sa revenim la pista noastra. Asadar, ne aflam în ”deplasare” cu copilul într-un loc mult drag lui si unde beneficia de toata atentia unui prea bestial unchi. Cu toate acestea, noi nu am rezistat sa nu desfacem cutia si sa nu asamblam pista, iar micutul nu s-a dezlipit timp de aproape 2 ore de lânga ea.


Ne-am distrat incercand sa gasim varianta optima de a include in ansamblu toate piesele dar si sa realizam cele mai spectaculoase trasee. Si cot la cot cu el ne jucam si noi! Miscarea bilelor de-a lungul spiralei este fascinanta pentru copil iar zgomotul produs în caderea lor atrage ca un magnet pe oricine se afla în preajma. Pur si simplu nu ne saturam sa privim cursa bilelor pe pista.

La aceasta vârsta baietelul nostru s-a bucurat doar de miscarea bilelor de-a lungul pistei, fara a putea sa contribuie prea mult la « antrenamentul mintii » pentru a ansambla pista astfel încât cursa bilelor sa fie cât mai lunga si cât mai spectaculoasa.

Însa am avut ocazia sa-l vedem si pe finutul nostru de 5 ani si jumatatea încercându-si puterile în acest sens. La acest capitol jucaria atrage prin faptul ca nu exista o combinatie unica a pieselor. De fiecare data poti construi o alta cursa pentru bilute, segmentele interconectabile, podurile, coloanele, rotile, spiralele si hornurile putand fi combinate in variate moduri amuzante.


Dupa cum am spus, pentru copii mai mici exista pe piata variante mai putin complicate pe care copilul le poate chiar asambla, satisfactia jocului fiind cu atât mai mare. De exemplu, pista aceasta de la Galt are doar 24 de piese sau pista de bile care se continua si cu domino de la D-toys, intregul set avand doar 40 de piese.Noi desi am ales inca de la inceput o varianta mai complicata, am gasit si o modalitate de a îmbina utilul cu placerea piciului de a “arunca” în cursa bielele.
Astfel, am initiat o ghicitoare pe trasee: rugam baietelul sa ghiceasca pe unde va cadea bila în functie de punctul de pornire ales de noi. Sa vezi atunci ce satisfactie si mândrie când reusea sa “refaca” în minte parcursul bilutei si indica corect punctul de sosire!

Si pentru ca distractia sa fie si mai mare, aflati ca exista si piste interactive, cu lumini si sunete, ce insotesc parcursul bilelor pe pista.


Sau, pentru copii mai mari, sunt seturi de piste cu bile cu motor


Pentru cei mai impatimiti de jucariile eco aveti varianta pistei de la Plan Toys. Pentru varsta de 3 ani asa cum este recomandat produsul de catre producator, copilul ar putea sa incerce chiar sa-l asambleze el, satisfactia fiind cu atat mai mare in acest caz.
Atentie insa la aceste piste din lemn. Desi suntem mari fani ai jucariilor din lemn, in cazul pistelor pentru bile (cum este si acesta) asamblarea poate fi greoaie, ansamblul putand fi destul de instabil (ceea ce nu prea ni s-a intamplat in cazul pistelor din plastic).

Orice varianta veti alege insa, fiti siguri ca va veti distra de minune, stimuland in acelasi timp creativitatea si imaginatia celor mici.

Este un cadou inedit pentru orice pusti de 4 ani, 5 ani sau chiar si de 6 ani. Pentru cei mai marisori, trebuie insa sa alegeti o pista cu bile un pic mai complicatat, ca cel cu motor.

Noi va prezentam mai jos o colectie a celor mai frumoase piste sau trasee cu bile Murble Run sau Marble Race pe care le puteti cumpara on-line.