Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Jocuri educative piramida pentru copii

[nggallery id=74 template=galleryview images=0]

Poate vă mai amintiţi de jocurile tip piramidă pentru copilaşii foarte mici. Noi le recomandam chiar şi pentru copii de un an şi câteva luni, fiind potrivite pentru dezvoltarea coordonării ochi-mână.

Astăzi continuăm recomandarea noastră aducându-vă în atenţie jocuri de stivuire în ordine descrescătoare care necesită o coordonare mai bună a mişcărilor copiilor, stimulând astfel motricitatea fină a acestora. Pot fi oferite chiar şi în jurul vârstei de 2 ani.

Dintre primele jucării de stivuire ce pot fi oferite copiilor de vârstă mică sunt şi cele formate din seturi de recipiente din plastic de diferite dimensiuni.

Pentru pitici ele sunt uşor de manevrat, dar în acelaşi timp îi stimulează să-şi coordoneze mânuţele mai bine pentru a realiza ansamblul descrescător de căpăcele fără ca acestea să cadă.

Pentru început puteţi realiza chiar dvs. stivuirea lăsându-i celui mic plăcerea de a dărâma piramida. Cu timpul vor reuşi să construiască chiar ei singuri. Astfel de jucării veţi găsi aproape în orice supermarket, la IKEA, iar daca optati pentru magazinele on-line, iată în continuare câteva astfel de jocuri. Preţurile diferă în primul rând în funcţie de calitatea finisajelor, însă funcţionalitatea şi utilitatea pentru copil este aceeaşi.O variantă ceva mai dificil de manevrat (însă doar pentru început) dar şi mult mai spectaculoasă pentru cei mici este piramida ce poate fi realizată din cuburi de carton. Oferta este foarte variată pe piaţa românească a magazinelor on line însă noi ne-am oprit aspra Piramidei alfabet de la Melissa & Doug.


Dar ne place si piramida cu numere de la Djeco .


Nu vă lăsaţi intimidaţi de alfabetul înscris pe laturile cuburilor. Bineînţeles că la această vârstă nu vă veţi propune performanţa de a-l învăţa pe cel mic literele. Scopul urmărit este doar acela de a-l învăţa prin joc să realizeze o aranjare ordonată, de la mare la mic. Piticii vor fi foarte atraşi să înalţe castelul de carton întrucât dimensiunea finală a construcţiei îi va fascina, piramida întrecându-i în înălţime. Sarcina de a construi ceva atât de “măreţ” va fi luată foarte în serios.

Şi dincolo de satisfacţia de a duce la bun sfârşit marea construcţie, distracţia va fi cu atât mai mare când vor realiza ce uşor poate fi dărâmată. De multe ori ne-am jucat imaginându-ne că un dragon a închis în cuburile piramidei o prinţesă iar copilul, bineînţeles în rol de prinţul, venea şi dărâma castelul pentru a elibera prinţesa.

Ordonarea cuburilor poate fi realizată bineînţeles şi pe orizontală, creând astfel o veritabilă bârnă pe care cei mici vor putea exersa mersul specific învâţând sa-şi ţină echilibrul.

Când am mai crescut ne-am folosit de cuburile din carton pentru a juca “Ghicitori pe animale”. Luam o jucărie (de obicei o minge de dimensiuni mici care poate încăpea sub oricare cub), aşezam toate cuburile cu faţa în jos şi pe rând unul dintre noi (inclusiv cei mici) ascundea bila sub un cub.

Setul de la cuburi cu animale de la Abrakadabra chiar dupa acest principiu junctioneaza pentru a antrena concentrarea si atentia copiilor mici.


Apoi ceilalţi jucători (jocul poate fi jucat şi pe echipe) încercau să ghicească sub care cub se află ascunsă bila, pornind de la indiciile oferite de cel care a ascuns-o. Indiciile sunt date pornind de la imaginile care sunt reprezentate pe laturile cubului. Dacă biluţa a fost ascunsă sub cubul ce are reprezentat un crocodil, spunem ceva de genul: Biluţa a fost mâncată de animalul cu botul şi coada lungă care trăieşte prin mlaştini, etc, fiecare în funcţie de imaginaţia sa.

Iar pentru cei care ati avut rabdarea sa ne urmariti recomandarile pana la final, iata o jucarie piramida foarte reusita nou aparua. O piramida mizicala !


Articole similare:

Publicat de in Jocuri copii 2 ani 3 ani, jucarii, manipulare si dexteritate pe 12 octombrie 2011
Etichete: , , | 6.905 vizualizari