Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Jocuri pentru copii peste 3 ani

[nggallery id=80 template=galleryview images=0]

UPDATE – – intre timp jocul Run run as fast as you can de la Orchard Toys despre care va povesteam mai jos  nu se mai gaseste in oferta celor de la Orchard Toys. Insa pentru alte jocuri istete si frumoase, perfecte pentru copii de 3 ani, pe  Abrakadabra.ro gasiti cea mai completa colectie de jocuri de masa pentru copii. Sunt grupate de tipuri de jocuri astfel incat sa alegeti de fiecare data jocuri noi cu care sa va delectati.

 

Ca alternativă la jocurile pentru copii oarecum clasice, gandindu-ne aici la Sus Jos, Piticot, Nu te supăra frate (de ex. jocurile de tip Ludo), vă vom prezenta cu ajutorul celor de la Abrakadabra.ro un joc pentru copii peste 3 ani tare haios . La ei gasiti o intreaga gama de jocuri pentru copii de 3 ani, grupate pe categorii astfel incat sa puteti alege de fiecare data jocuri care sa va ofere experiente si descoperiri noi alaturi de copilul dvs.
Astazi despre despre jocul Fugi, fugi cât poţi de repede (Run, run as fast as you can) de la Orchard toys. Jocul este recomandat pentru copii peste 4 ani. Puteti încerca insa chiar şi un pic mai devreme (pe la 3 ani) pentru a le forma copiilor cât mai devreme dorinţa de a participa la jocuri de masă alături de familie şi prieteni.


Povestea din spatele jocului
Jocul este creat dupa povestea omului de turta dulce pe care o veti gasi pe cutia jocului. Este recomandat ca înainte de a începe jocul să le vorbiţi copiilor despre întâmplările prin care trece acest personaj pentru a înţelege mai bine regulile. Jucătorii (între doi şi patru) care intra in rolul omuletilor de turta dulce trebuie să alerge cât pot de repede de-a lungul tablei de joc pentru a traversa satul şi a ajunge apoi la râu fără a fi prinşi.

Ce veti gasi in cutia de joc
Jocul conţine o tablă de joc tip puzzle, 4 personaje reprezentând omuleţi din turtă dulce, 3 personaje reprezentând urmăritorii (brutarul, vaca şi calul), 7 suporţi pentru cele 7 personaje (omuleţii de turtă dulce şi urmăritorii), 4 omuleţi de turtă dulce tip puzzle (formaţi din 4 piese), 2 zaruri şi un indicator rotativ.

Pentru a începe jocul trebuie ansamblată mai întâi tabla de joc puzzle. Apoi fiecare jucător îşi va alege pionul cu care va parcurge tabla de joc şi îşi va asambla puzzle-ul reprezentând omuleţul său de turtă dulce .
Cele trei personaje (pioni) urmăritoare vor fi de asemenea fixate pe suporturile lor şi plasate pe tabla de joc la locurile indicate pe aceasta.

Cum se joaca
Fiecare copil, când îi vine rândul va arunca cele două zaruri si va muta omuleţul de turtă dulce pe tabla de joc atâtea spaţii câte arată zarul maro iar apoi va alege pe oricare dintre urmăritori pentru a-l muta atâtea spaţii câte arată zarul roşu.
Asadar, spre deosebire de jocurile clasice Sus-Jos, Nu te supăra frate, parcurgerea tablei de joc nu se face doar în funcţie de noroc.
Sunt introduse in plus primele reguli care încurajează copilul să îşi construiască o strategie de joc. Este asadar si un joc de logica si perspicacitate pentru copii. Astfel, explicaţi copiilor că la mutarea pionilor urmăritori ar trebuie să aiba in vedere să-i îndepărteze pe aceştia de propriul omuleţ de turtă dulce şi în acelaşi timp să-i apropie cât mai mult de pionii adversarului.
Dacă un urmăritor ajunge pe spaţiul pe care se află omuleţul de turtă dulce al jucătorului, jucătorul va pierde o bucăţică din puzzle-ul său reprezentând omuleţul de turtă dulce. Cand un jucător reuseste sa ajunga la râu fără a pierde nici o piesă din omuleţul său de turtă dulce, în acel moment poate folosi ruleta pentru a încerca să-l traverseze. Câştigător va fi cel care reuşeşte să traverseze râul primul avand intregul omuleţ de turtă dulce, ajungând astfel în siguranţă la căsuţa de turtă dulce.

De ce ne place si il recomandam
Este un joc simplu, potrivit pentru copiii mici. Exista insa suficiente elemente de atractivitate pentru copii, suplimentare faţă de clasicele jocuri de parcurs o tabla de joc în funcţie de numărul ieşit pe faţa zarului. Copiii vor învăţa în joacă să comunice, să înţeleagă scopul regulilor, să le respecte, să îşi aştepte rândul si să respecte dreptul celorlalţi jucători de a le pune piedici. Apreciem în mod deosebit că jocul conţine elemente prin care se încurajează logica celui mic şi gândirea strategică.
In concluzie va recomandam cu căldură acest joc deloc plictisitor cu omuleţi de turtă dulce, “pe gustul copiilor”. Un joc pentru copii mici într-adevăr distractiv şi educativ în acelaşi timp.

 

Articole similare: