Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Retete de jocuri

[nggallery id=127 template=galleryview images=0]

Fiind mereu interesata de ideea de joc si de lumea copilariei, cartea mi-a atras atentia pe raftul librariei. Ma asteptam sa gasesc o culegere clasica de jocuri, detaliate si clasificate eventual dupa varstele copilului sau dupa locul unde dorim sa ne jucam.


Nu a fost asa. Am descoperit mult mai mult. Am descoperit o carte de suflet pentru mine ca parinte in care am inteles ce putere educationala si disciplinara pot avea cateva minute bine alese de joaca si harjoneala adevarata alaturi de cel mic. L-am convins chiar si pe tati sa o citeasca! Nu sunt descrise jocuri complicate, ci din contra. Insa Lawrence Cohen ne explica cum ne putem folosi de simple jocuri cum ar fi jocul de-a plecatul la gradinita, sau de-a mancatul supei pentru a ajuta copilul sa depasesca momente ce-i displac si care pot crea tensiuni repetate intre parinti si cei mici.

Cartea este o invitatie permanenta de a nu cauta solutii complicate pentru a restabili sau de a imbunatati relatia cu copilul ci de a ne baza cu foarte multa incredere pe joaca. O solutie oarecum simpla si accesibila oricui, conditionata doar de vointa de a face pasul innapoi in timp in lumea de acum a copilului, in lumea jocului sau.

invita parintii in lumea ludica, prezentand jocul ca mijloc si instrument pentru o paleta foarte larga de preocupari ale parintilor de azi: jocul pentru crearea unei legaturi cu cei mai mici copii, jocuri pentru incurajarea increderii in sine a copilului, jocuri in care ne pierdem demnitatea pentru a ne recastiga copilul, harjoneala si beneficiile jocului fizic activ, jocuri bazate pe inversarea rolurilor si puterea de vindecare a temerilor prin povesti, jocuri in care invatam sa ne lasam condusi in joaca de copii, jocuri pe care parintii trebuie sa invete sa le iubeasca chiar daca le detesta, jocuri pentru gestionarea crizelor de nervi si a furiei, jocuri pentru exprimarea fricii, jocuri pentru gestionarea lacrimilor copiilor, rezolvarea rivalitatii intre frati prin joc.

Oricat as scrie nu pot acoperi bucuria pe care o veti avea ca parinti citind cartea. Nu sunt fan , insa cand ma voi hotara sa trec si la aceasta experienta stiu ca voi incepe cu aceasta carte pentru ca as vrea sa o recitesc in permanenta, pentru a fi sigura ca am la indemana in orice moment pentru mine si copilul meu toate sfaturile pe care Lawrence Cohen ni le da.

Sper sa gasiti si voi aceasta bucurie si sa exersati cat mai des entuziasmul prin joc, pentru a spori creativitatea, spontaneitatea si fericirea copiilor vostri.
Amintiti-va mereu ca:

Daca azi nu ati petrecut nici macar o ora jucandu-va cu copilul vostru, pierdeti un lucru foarte placut si creativ. Mai presus de toate distrati-va si incercati fara incetare sa stabiliti legatura cu copiii vostri. Ei n-au nevoie sa fim perfecti – dar observa cand incercam.

Publicat de in carte-joc, jocuri pe 9 octombrie 2012
Etichete: , | 6.120 vizualizari